PADEC KVOTE IN NJEGOV POMEN

Sledite padcu kvote v stavnicah v realnem času!

  • Kadar na karti poleg kvote vidite lojtro (npr. 1.55#), to pomeni, da je kvota na to tekmo padla. Zakaj je to pomembno?
  • Kvota lahko upade iz različnih razlogov: od kršitev ključnih igralcev neposredno pred tekmo, sprememb termina tekme, do sprememb vremenskih razmer ali drugih okoliščin, vendar pa je najpogostejši razlog za padec kvote veliko vplačilo na tekmo. Time stavnica balansira, da ne bi ''počila'', če tekmo vsi dobijo (kvota pade, da bi ponovno odražala realno verjetnost rezultatov). Pogosto se zgodi, da kvota pade do te mere, da postane tekma brezpredmetna ali je celo odpovedana.
  • Kadar je kvota velika 4-5 ali višja in pade na 3-4, običajno ne govorimo o čem posebnem oz. je govora o popravku le-te. Včasih stavnice zmotno presodijo preveliko kvoto na neko tekmo in zato kasneje to popravijo.
  • Padec kvote včasih služi temu, da bi zvabil igralce k igranju še ene tekme in še enega znaka. Tega se je treba paziti. Če razen tega, da je kvota padla, o tekmi ne veste nič, take tekme ni treba igrati.
  • Zgodi se, da se na dan tekme izve, da za domačo ekipo igra druga postava, za katero se predvideva, da bo izgubila. V takem slučaju stavnice reagirajo in znižajo kvoto. Takšni padci kvote v kombinaciji z informacijami, ki ste jih dobili o tekmi, so izjemno koristni in take tekme je obvezno treba igrati.
  • Padec nekaterih kvot vzemite kot signal, da zberete vse potrebne podatke, vezane na tekmo, na katero se padec kvote nanaša in se seznanite z razlogom, zakaj so se kvote na tej tekmi pravzaprav znižale. Šele ko se prepričate o vsem, sprejmite odločitev o tem, ali želite na tekmo staviti ali ne.